Det har bestandig vært et yrende badeliv ved Rømers trelastlager eller der hvor Sjøbadet er i dag, etter krigen i 1945 var Sjøbadet en populær badeplass med festlig trekkspillmusikk og ungdom samlet seg til en svingom på bryggekanten. På et bilde fra 1936 står Sjøbadet ferdig. Det første turistene spurte etter når de kom til Kragerø, var hvor de kunne bade. Det var mange steder, men Sjøbadet kunne man trygt anbefale. Badet hadde dengang en vaktmester, en ved navn Bjørgvin Drageland. Det var et aksjeselskap som sto for driften. Midt i 1950-årene var det snakk om å utvide badet mot Lindvika og lage nytt svømmestadion. Kragerø hadde nå vært uten svømmestadion i de siste 3-4 årene. Den gamle svømmestadion var ved moloen på Gierløffs plass eller "Jæleplassen". Plassen hadde stupetårn i tre høyder og selve svømmestadion var på 25 meter, med startblokker og det hele. Banen var en av de bedre i Norge og lokket svømmere fra andre deler av Norge. Med et slikt anlegg var det ikke rart at Kragerø hadde flere svømmere i Norgeseliten. I 1959 ble Sjøbadet overtatt av kommunen og badet skulle oppgraderes. Det skulle bygges brygger og stupetårn med sviktbrett. Det skulle bli en 50 meter lang svømmebane fra Sjøbadet og bort til Lindvika. Det skal bygges en bred gangbru festet på bolter langs fjellet bort til Lindvika. Videre skulle det bli utsikkere i hver ende av svømmebanen. Gangbrua bort til Lindvika ble bygget, men svømmebanen og stupetårnet ble det ikke noe av, tror jeg. Før var det en strabasiøs ferd over Veten, hvis man skulle helt bort til Lindvika.
Sjøbadet har bestandig vært populært, begynnelsen av 1980-årene ble det pop å bade og sole seg toppløs. Det var mange toppløse jenter på Sjøbadet da. Jimmy Åsen hadde en serie om Øya i avisa 1983, jeg siterer:
I sommer var jeg en tur på Sjøbadet for å ta noen bilder av toppløse jenter. En herlig tur. Og så mange vakre, brune spenstige kropper. Overalt satt de, lå de og vinket med brystene sine. Jeg fikk tatt noen fine bilder.
|