Søk i www.turer.no via Google:


KRAGERØ KOMMUNE

Kurdøla til SandåkerVi parkerte ved Kurdøla. Kurdøla gård er en gammel gård med røtter tilbake til 1600 tallet. Gården ble rundt 1930 kjøpt av Vadfoss Bruk, og ble senere overtatt av Statskog Vadfoss AS. Statskog la Kurdøla ut for salg i 2014. I dag er det Kurdøla as som eier gården. Når Kragerøbanen ble bygget i 1920 årene, ble da laget en stor fylling med bro over elva der hvor hovedhuset til gården lå. Hovedhuset ble derfor flyttet rundt 20 meter til der hvor huset i dag ligger.
Fra Kurdøla går Fredheimsveien under denne flott brua på Kragerøbanen. Veien går parallelt med Kragerøbanen inn Bådalen. Bådalshøgda hadde holdeplass. Vi kommer til et veikryss og tar av til venstre. Vi skulle igjen ta av til venstre til Moen og Moensbukta, men her var det en stor port Moen Ranch med et skilt KEEP OUT! Ikke akkurat velkommen. Vi gikk videre på Fredheimsveien, forbi Haugen og ned til gården Fredheim.
Her tar vi av til høyre, rett ved låven. Når vi nærmer oss Sandåker, ser vi tydelig en gammel vei med stabbesteiner, men veien er nesten visket bort. Ved Sandåker står det igjen et forfallent hus. Plassen er grodd igjen. Nede ved vannet er det en flott sandstrand. Kanskje derfor navnet Sandåker. Tilbake gikk vi på skinnene fra Bådal til Kurdøla. Fin liten tur!

 


Kurdøla gård.


Kurdøla gård.


Kurdøla bru.


Kurdølsbukta i Nedre Toke.


Lite skilt på en gammel port.


Moen Ranch, ikke velkommen..


Fredheim gård.


Gammel vei til Sandåker.


Sandåker.


Sandåker.


Sandåker.


Lundereid på den andre siden.


Stranden ved Sandåker.


Hytta i Bådalen.


Hytta i Bådalen.


Bådalen.


På skinnegangen mot Kurdøla.


På skinnegangen mot Kurdøla.


På skinnegangen mot Kurdøla.


På skinnegangen mot Kurdøla.


Kurdøla bru.