Søk i www.turer.no via Google:


KRAGERØ KOMMUNE

FolkestienFolkesti er en merket turløype i nærmiljøet som skal få folk i alle aldre til å mosjonere. Folkestien i Kragerø er 2,5 km lang og har et skilt for hver 0,5 km. Åpning av stien var 20. september 2004. Det var da i alt 112 slike stier i Norge. 7 i Telemark. Folkestier er et internasjonalt prosjekt, som ble igangsatt av den Irske Hjerteforeningen i 1996. Informasjonen står på parkeringsplassen ved stadion og ved Studsdalveien. Stien går ut til Steinmann og Skriverheia som har flott utsikt over byen og skjærgården, det er også kanonstillinger og bunkere etter tyskerne her. Herfra går stien til Maistanga og krysser veien og opp Møllestensbakken, hvor det ligger en gammel møllestein. På toppen av bakken er den gamle hoppbakken i Studsdalen. Herfra er det en lang sløyfe på gamle stier i Studsdalen som i sin tid ble anlagt av Johan Dahll som turstier. Her er det også spor etter tyskerne. Og opp Studsdalveien forbi tyskerhola som den blir kalt, og ned på Bråtenveien og bort til Stadion igjen.Studsdalen:
Det sies at møllesteinen skulle fraktes fra Johan Georg Dahlls på Kalstad til den nye mølla ved Skibodden på Øya. Under transporten falt den av på det stedet hvor den nå ligger på toppen av Møllestensbakken. Eldre folk fra området mener å huske at det var to møllesteiner. Møllestensbakken ble uoffisielt kalt ”Knut Velkoms bakke”.
I Studsdalen ble det arrangert skirenn allerede i 1880-årene. Det var mellom Kragerø Turnforening og skytterlaget ”Riflen”. I 1904 bygde Kragerø Sportsklubb en ordentlig hoppbakke på det stedet hvor den nåværende står. Det har vært flere skibakker i Studsdalen. ”Bjerka” er en av dem. Det kalte opp hoppbakkene etter hvordan tre i område.
Skytterlaget ”Riflen” ble stiftet 17.mai 1860 av Johan Martin Dahll. Skytterhuset ble oppført, men brant ned i 1887. Et nytt hus ble oppført samme år. Interessen dabbet, hus og baner forfalte. I 1911 kjøpte Kragerø Idrætsforening huset for 600 kroner. I nærheten av standplassen er også en grunnmur hvor sannsynligvis ”Riflens” første skytterhus stod.
I Studsdalen kan man også finne de gamle grensekorsene mellom Skåtøy herred og Sannidal.FOLKESTIEN.

Møllesteinen.

Midtheia.

Midtheia.

Steinmann.
     

Informasjon.