Søk i www.turer.no via Google:
KRAGERØ KOMMUNE

StorholmenDet ble sagt at Storholmen var den fineste badeholmen i hele Norges land. Det skal være Kragerøs eneste ordentlige ”laguneøy” med en lun strand av skjellsand omkranset av glatte svaberg. Stranda i ”lagunen” er et eldorado for unger. Den er lang og grunn, Holmen har den samme naturen som Stangnes og Portør, og alle de andre øyene ut mot havet. Storholmen ligger like utenfor Stangnes, ca 200 meter å ro over til holmen.
Alle blir overrasket over denne øya første gangen de besøker den. Det er ikke mulig å komme inn i ”lagunen”, med stor båt. Må legge til på utsiden, mange fortøyningsbolter. Det er også mulig å finne liten teltplass her.
Midt på 1950-tallet kjøpte Kragerø kommune holmen av familiene Ekerne og Levang, holmen ble gjort om til friareal og er sikret for allmenheten i all fremtid? Storholmen er den største holmen på kysten fra Portør til Aust-Agder. Kragerø Fjordbåtselskap hadde daglige turer til Storholmen etter at Kragerø kommune hadde kjøpt holmen. Det var rutebil fra Stabbestad som korresponderte med ferje til Levangskilen. Folk kunne nå reise daglig til Storholmen på denne måten.


+

+

+

+