Søk i www.turer.no via Google:
BAMBLE KOMMUNE

Kyststien Stathelle - LangesundtangenDenne delen av kyststien går for det meste i bebyggelse. Noen korte partier i skogsterreng på flotte stier.
Vi parkerte ved Brotorvet, under Breviksbrua. Vi går ned til Strandgata og følger den østover gjennom den gamle bebyggelsen på Stathelle. Her var fergeleiet den gangen «gamle sørlandske riksvei 40» gikk gjennom Stathelle.
Stien følger Langsundsveien et kort stykke før den tar av til høyre opp Bunesveien til Stathelle barneskole og kunstgressbanen til Stathelle og Omegn IL. Her går stien inn i skogen og følger en fin sti før den kommer ut på en bilfri grusvei. Vi tar til venstre forbi den nye Bamble kirkegård og inn i skogen gjennom Røsskleiva naturreservat. Dette er et populært friluftsområde med et stort nettverk av stier og med lysløype. Området er vernet på grunn av sin kalkfuruskog og har en rik flora med mange sjeldne arter. Stien går gjennom Hydal boligområde, vi krysser Stathelleveien og fortsetter gjennom Fagerheim mot Skjærgården hotell og badepark. Stien fortsetter mot Langesund og videre ut til Tangen fort på Langsundtangen.
Tangen fort ble nedlagt i 1996. Bunkere og løpegraver er fortsatt synlige.
Flott turområde. God tur!

 Ved Breviksbrua.

Breviksbrua fra Strandgata.

Kort bit med sti.

Mange flotte steder.

Langesund.

Langesund.

Utover Langtangen.

Tangen fort.

Tange fort.

Tangen fort.
   
kartutsnitt