Søk i www.turer.no via Google:
KRAGERØ KOMMUNE

Kyststien Fossing - HelleKyststien som snor seg langs kysten i Kragerø kommune ble offisielt åpnet av ordfører Kåre Preben Hegland på Steinmann tirsdag 12. november. Han takket alle som hadde vært med på dette prosjektet, spesiellt Kragerø Turistforening med Else Bjørg Finstad og Vidar Klausen i spissen. Arbeidet ble påbegynt i 2010 ved å sende ut brev til alle 241 grunneierne langs den ca 40 km lange kyststien gjennom kommunen. Kyststien er delt opp i tre deler, fra Fossing til Helle, Helle til Kragerø og Stabbestad til Ellingsvika mot Risør kommune. Det er trykt opp en liten folder for hver av disse etappene med kart og en beskrivelse av turen. Arbeidet med kyststien var et samarbeid med Kragerø kommune, Telemark fylkeskommune, Delecto og Kragerø Turistforening.
Kyststien er kommet istand gjennom frivillige avtaler med grunneierne, og skal være en hjelp til turgåere for å komme fram til fots langs kysten. Kyststien er merket med blå maling på lave stolper, trær eller steiner. Ved veikryss er det ofte skilt. Stier ble ryddet og enkle steintrapper ble laget, broer over bekker. Stien går mye på vei og benytter de stiene som finnes
. Gratulerer med en flott sti!

Brunlaneskysten
Kyststien langs Brunlaneskysten går mellom Stavern - Nevlunghavn - Helgeroa - Ødegården ved Barkevik, en strekning på 35 km. Kyststien starter ved Fredriksvern Verft midt i Stavern sentrum.

Bamble
Kyststien gjennom Bamble er en 52 kilometer lang strekning. Det er strekningen Stathelle, Langesund, Rognstranda, Hydrostranda og Vinjestranda.
Kart 1712 IV Kragerø eller Turkart Kragerø


Fra åpningen av kyststien.

Steingjerdet på Båtheia.

Her ser vi Hegrefjell.

Rester etter Øvre Soppekilen.

Kystidyll i Soppekilen.

Vannpost på Sølvodden.

Steintrapp.

Båten i Soppekilen.

Gamle Fossing skole.

Dyvika.

Barmsbrua.

Ved Barmskilen.

Gammel bu.

Steinstrand i Soppekilen.

På Skottmyr.

Utsikten fra Hegrefjell.

Solheim.

Kystkultur.

Bjelkevik.

Timeplanen til Fossing skole.

Spydspiss funnet på Bråten.

Skippervik.

Bråten.

Nedre Soppekilen.

Mur fra iseksporten.

Soppekilen.

Utsikt over Soppekilen.

Helleren ved Leiken.