Søk i www.turer.no via Google:
KRAGERØ KOMMUNE

FuruholmenNavnet Furuholmen kommer av alle furuene som var på holmen, de ble hugget ned omkring 1500-tallet da hollenderne begynte å hente trelast langs norskekysten. Det er to gamle furuer igjen. Det har vært mange fastboende på den lille holmen. De første som bosatte seg på Furuholmen var Grunde Olsen Barland og hans kone Marie. De flyttet fra Barland til Furuholmen i 1762, til det huset som i dag blir kalt Stenersbo som ligger på sørsiden av holmen. Allerede i 1820-årene var det mange hus her. I 1865 bodde det 129 mennesker på Furuholmen. I 1990-årene var det omkring 40 fastboende på holmen.
Holmen fikk ferjeforbindelse i 1954. Vannforsyninga har alltid vært et problem, på holmen var det 4-5 brønner.
På femtitallet ble det lagt vannrør fra byen over til en vannpost, slik at brønnen kunne fylles fra denne ved hjelp av slanger. I 1967 kom det en vannpost til.
Det er en vannpost igjen, den står ved den gamle ferjebrygga, ved Einar Gundersen og det sto en ved Edith Thiseth. Denne ble kjørt ned av en gravemaskin under et gravearbeid i 2001. Det var Jens Holte og en ved navn Landmark som monterte de gamle vannpostene som har stått i byen tidligere.

Kart: 1712 IV Kragerø eller Turkart Kragerø

Furuholmen.

Toppen, mye fotografert.

Vannposten ved Edith.

En av de to store furuene.

En vannpost igjen.

Et av husene på holmen.

Kollen, høyeste punkt.

Skjærgårdsidyll.

Her ser vi Øyvind Olsen.

Furuholmen.

Utsikt fra Furuholmen.

En av de to store furuene.

Litt turterreng på Furuholmen.

Furuholmen.

Utsikt fra Kaffehola.

Furuholmen.
kartutsnitt kartutsnitt kartutsnitt