Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

       

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Søk i www.turer.no via Google:
Tips når du lager turkaffe:

Bruk en ren bål/kaffekjele og rent, kaldt vann. For kaffekjelens del betyr det at den er rengjort inni.

Kok opp vannet og ta kjelen av bålet eller skru av primusen før du heller oppi vannet. Kaffen skal ikke koke, bare trekke.

Velg frisk nybrent kokekaffe som er grovmalt. Dosering er ca. 1 spiseskje pr. kopp vann. Ta deg tid til å måle opp riktig mengde kaffe. Hvis du skal "slumpe" med kaffe og væskemengde, bør du kjenne bålkjelen din godt.

La kaffen trekke 6-8 minutter uten å sette den tilbake på bålet. Rør gjerne med en skje, men du trenger ikke løfte kaffekjelen opp og ned eller svinge den rundt. Kaffen synker til bunnen av seg selv. Hvis du vil, kan du ta med en sil for å forsikre deg mot at kaffegrut ikke følger med ned i koppen når du skjenker.

Server kaffen straks. Nytrukket kaffe smaker best fersk. Nytraktet kaffe smaker himmelsk på tur.