Søk i www.turer.no via Google:
RISØR KOMMUNE

Ansteinsvann rundtTidligere het vannet Aanesteinsvann. Navnet kommer av en langfingra kar som
hette Aane som var på et raid ved gårdene langs vannet. Han gjemte seg under
to steiner som blir kalt Ansteinene, Disse ligger 2-300 meter vest for
Ansteinsbråten. Det er to steiner som danner en slags helle som har blitt
benyttet som overnattingssted i mange år. Her ble Aane oppdaget, men fikk et
nytt tilholdssted i den store helleren ved gården Skarvang.

Turen rundt Ansteinsvann er ca. 8 km og 4-5 timer i tid.
Vi kjører inn Stratveien ved Lindheim. Det er en bomvei 50 kr avgift. Vi parkere ved veis ende ved Lillesvart. Vi begynner turen videre langs vannet på traktorvei som gradvis blir dårligere mot Bråtetjenna. Her har beveren laget store dammer. Vi kommer etterhvert inn på fin sti ned mot Kilen. Fra Kilen går det fin gammel vei langs Ansteinsvann. Ved Barlinddalen tar vi av til venstre på traktorvei som tar oss ned til ett vann i Fliseiddalen. Her finner vi ingen sti vi kan følge videre, det gror igjen. Men vi kommer oss ned til Høl, der hvor elva fra Ansteinsvann renner ned. Det var mye vannføring. Herfra går det en fin liten sti med en gammel bro over elva og videre langs Ansteinsvann fram til veien ved Ansteinsbråten. Fra Ansteinsbråten tar vi av til venstre retning Lindfjell.
Det er en bro over det lille sundet i Ansteinsvann er skutt ut av de som bodde på Øyfjell, det var for å få større fløtingsområde. Herfra var det bare et par minutter på sti bort til Ansteinsbråten og ut på vei som gikk tilbake til Øyfjell. Her tar vi en matpause. Resten av turen går på fin sti langs Bekkslåttjenna og opp til Lindfjell. Vi kommer inn på veien som føreer os ned til bilene ved Lillesvart. Flott rundtur

 

En liten historie fra Lindfjell:

Han som bodde på Lindfjell ble bedt med på elgjakta av et lokalt jaktlag, men de ville trolig ikke ha ham med på laget. Alle visste at han var mistenksom når det gjaldt kona. Når de skulle dele jaktlaget til de forskjellige jaktpostene, var det en annen kar som fikk elgposten ved huset på Lindfjell. Det likte ikke han, når kona var alene hjemme. Han dro hjem med det samme.
Når han kom hjem etter et år på sjøen hadde han blitt pappa, han synes det var litt rart. Han gikk til legen for å spørre om det er mulig. Legen hadde svart, med slike damer kan det ligge å ulme i flere år før de blir gravide. Det svaret slo han seg til ro med.


Kart 1712 IV Kragerø 1:50000 eller Turkart Kragerø


Lillesvart.

Bråtetjenna.

Bråtetjenna.

Beverdam.

Stien ned til Kilen.

Stien ned til Kilen.
 
Kilen.

Kilen.

Veien fra Kilen.

Ansteinsvann.

Langs Ansteinsvann.

Bekken fra Ansteinsvann.

Bekken fra Ansteinsvann.

Bekken fra Ansteinsvann.

Ansteinsbråten.

Ansteinsbråten.

Lindfjell.

Lindfjell.

Lindfjell.
kartutsnitt